Over ons

Smakelijke Creativiteit

Proef verrassende Chinese gerechten met nieuwe smaken en ingrediënten. Shanghai Papa serveert gerechten uit de Chinese keuken met gevarieerde smaken uit verschillende streken van China en Hong Kong, maar ook de huiselijke gerechten van Chinese ouders in Nederland. Je zult nog steeds kunnen genieten van heerlijke traditionele gerechten als de koe loo kai of cha siu, maar je zal voornamelijk nieuwe smaken en gerechten ontdekken zoals de gezouten ei met tofu, krokante lotus-wortel-chips en heilzame gojiberries en mungbonen.
Naast een verrassende menukaart serveren we ook homemade drinks en desserts geïnspireerd op Hong Kong, the never sleeping city. Bijvoorbeeld de bekende milk tea of rode bonen shake en bubble waffle. En natuurlijk kan thee niet worden gemist bij de Chinees. Leer de gewoonte om Chinese thee te drinken zonder suiker of toevoegingen, heerlijk biologisch en herbal, perfect voor de spijsvertering. Maak ook kennis met de Chinese patisserie gecombineerd in een high tea met uitgebreide keuzes van verschillende soorten Chinese thee. En voor de sfeermakers en avondgangers serveren we ook cocktails met een Chinese bijzonderheid, zoals de Chrysantini, of de Red Typhoon.

We willen graag op een creatieve en eigentijdse manier uitdrukking geven aan de Chinese keuken.

 

Cultuur en Eten

Wij geloven dat eten een belangrijke rol speelt in culturele tradities. Het begrip eten brengt mens en cultuur samen. Dat vinden wij belangrijk en ook nodig. Cultuur tekent uiteindelijk onze identiteit.

Shanghai Papa komt voort uit liefde voor de Chinese cultuur en zal je een verrijking geven van de Chinese keuken, cultuur en traditie. Shanghai, de rebel van China, durven te doen, durven anders te zijn, nieuwe culturen te accepteren en oude tradities te behouden. Papa, net als Papa Chau willen wij Shanghai Papa runnen met een openhartige, warm en passievolle instelling. Elke generatie maakt een (r)evolutie mee. We stappen af van de oude aanpak, maar behouden de kern en passie. Cultuur is de tijd van nu.

 Homemade dimsum at Shanghai Papa

Cool & Authentiek

Shanghai Papa straalt het beste van beide werelden, traditie van Chinese invloeden en eigentijdse Westerse. Waan je terug in het bruisende Shanghai in de jaren 30. Een stad waarin alles kan en alles mag. De uitstraling van Shanghai Papa is daarop geïnspireerd, rijk aan authentieke Chinese symbolen maar tegelijkertijd beleef je ook een coole, moderne en comfortable atmosfeer. Kleine onbemerkte elementen van Chinese symbolen zullen op een speelse eigentijdse manier uitblinken in Shanghai Papa.

 

Maggie Mee Yee Chau

Founder Shanghai Papa

Een persoonlijk verhaal van Maggie. Met Shanghai Papa opent Maggie een eerbetoon aan de nalatenschap van haar vader.

Mijn vader werd in 2016 ernstig ziek gediagnostiseerd en als tweede dochter van een restauranthouder ging ik op de zaak staan om zijn taken over te nemen. Mijn vader was de ziel van het restaurant en zijn vaste klanten waren zijn vrienden. Hij deed alles zelf vol met passie en liefde. Daarentegen had ik een soort haat-liefde verhouding met het restaurantleven. Ik hielp mee in het restaurant uit respect voor mijn ouders en een soort plichtsgevoel, maar of ik ervan hield, dat was een hele andere vraag. Het was een pijnlijke en zware periode en ik realiseerde op dat moment dat ik hem nooit met een volledig hart heb bijgestaan. Ik kreeg enorme spijt en de angst was groot dat alles verloren zou gaan. In deze kwetsbare tijd is het concept Shanghai Papa ontstaan.

Shanghai, de roots van mijn opa en de naam van ons oude restaurant. Mijn vader is mijn inspiratiebron en voorbeeld, Shanghai Papa is een eerbetoon aan hem en zijn nalatenschap. Ik ben blij dat we samen met een team hetzelfde mogen beamen, een stukje respect en erkenning naar onze voorouders en het willen behouden van het cultureel erfgoed.